Gradonačelnik posjetio OŠ "Milan Brozović"

18.09.2019

Gradonačelnik Matej Mostarac posjetio je danas Osnovnu školu „Milan Brozović“ koju u ovoj školskoj godini pohađa 929 učenika. U kratkom radnom susretu s ravnateljicom, prof. Sandrom Krpan, razgovarao je o zahtjevnoj organizaciji rada u školi u kojoj se iz godine u godinu povećava broj učenika. Zahvaljujući pomoći Primorsko-goranske županije, kao osnivača, i Grada Kastva, pozitivno su riješeni svi zahtjevi za upis djece u produženi boravak, te su kompletno adaptirane učionice i podignut standard. Program produženog boravka koristi 120 učenika.

Inače, iz Proračuna Grada Kastva se za produženi boravak izdvaja 280 tisuća kuna, a sufinancira se i nadstandard u osnovnom školstvu kroz državna, županijska i međuopćinska natjecanja u iznosu od 10.000 kuna,  rad socijalnog pedagoga u iznosu od 120.00 kuna, te logopeda sa 60 tisuća kuna. Grad financira i program Korektivne gimnastike i preventivnih lokomotornih pregleda namijenjenih djeci školske dobi s područja Grada Kastva u iznosu od 25.000 kuna.

 

Gradonačelnik Mostarac posjetio je potom učenike u produženom boravku i prvašiće, te im zaželio uspješnu školsku godinu.