Arhiva

Arhivirani članci

Održana izložba umjetničkih fotografija i predstavljanje Udruge proizvođača grozja i vina Jarbola

U subotu 12. lipnja u sklopu manifestacije Pod Ložom - iznad svih svojim umjetničkim fotografijama predstavila se Martina Kršul. Posebni gost bila je „Udruga proizvođača grozja i vina Jarbola“ - Zvoneća. Udruga je predstavila Zvonejske prezide, autohtonu vinsku sortu vinove loze Jarbola te vino Jarbola OPG Ružić.

KKL - Glazbeno-plesni spektakl "Stare dobre stvari"

Pozivamo Vas u subotu 12.07. na trg Lokvinu u 21 sat na glazbeno-plesni spektakl pod nazivom Stare dobre stvari. U sklopu projekta, članovi udruge Udruga Grada kulture će svojim plesnim umijećem, uz glazbenu pratnju orkestra i drugih gostiju iznenađenja, provesti publiku kroz razdoblje popularnih ”plesnjaka”. Trg Lokvina tako će biti pretvoren u veliku pozornicu. Cijena ulaznice je 60kn.

JAVNA RASPRAVA

Temeljem odredbi članka 22. Zakona o održivomgospodarenju otpadom (NN 94/13), Upravni odjel zaprostorno planiranje, komunalni sustav i zaštitu okoliša Grada Kastva

 

o  b j  a  v  lj  u j  e

 

JAVNURASPRAVU

 

- o nacrtu Plana gospodarenja otpadom Grada Kastva za razdoblje od 2014. do2020. godine

Ženska klapa Kastav putuje u Rigu na Olimpijadu zborova

Ženska klapa Kastav, pod vodstvom Saše Matovine, sudjelovat će na najprestižnijoj svjetskoj zborskoj manifestaciji 8TH World Choir Games - Zborskoj Olimpijadi koja se ove godine održava u Rigi, Latviji. Ondje će nastupiti više od 600 zborova iz 80-tak zemalja u 29 različitih natjecateljskih kategorija. Kastavke nastupaju u drugom dijelu Olimpijade od 15. do 19. srpnja.Klapu najprije očekuje nastup u kvalifikacijama 16.

KKL - Dani književnosti i radionica pisanja proze

Udruga Kastafsko kulturno leto organizira u sklopu dana književnosti besplatnu radionicu pisanja proze. Radionica će se održavati od četvrtka (10.06.) popodne do subote (12.06.) prijepodne, a vodit će je naš poznati novinar i književnik Renato Baretić. Program će se sastojati od nekoliko tema poput zavođenja nakladnika, zavođenja čitatelja, korištenja svih pet osjetila u tekstu, opisivanja protagonista i situacija te dijaloga.

U Kastvu održana 7. festivalska večer Melodija Istre i Kvarnera

Grad Kastav bio je domaćin sedme festivalske večeri 50. Melodija Istre i Kvarnera. Bilo je to četrnaesti put da MIK gostuje u Kastvu. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, festivalska večer nije održana na Crekvini, no zato je posebno priređena sportska dvorana itekako dostojno zamijenila prvotno planirano mjesto događanja. Kastav je karavanu dočekao uz vesele zvuke Pusnog odbora Jurčići, plesače iz “Grada kulture” te domjenak .

Izložba "Kretanje ritmova" Zdravka Kopasa

U sklopu likovnog programa grada Kastva, do 11. srpnja svi zainteresirani mogu u Crkvi sv. Trojice na Lokvini, razgledati svakog dana od 10 do 12 sati te od 18 do 20 sati izložbu „KRETANJE RITMOVA“ Zdravka Kopasa.Zdravko Kopas rođen je u Opatiji. Zarana se počeo baviti fotografijom, u Opatiji je radio i kao organizator izložaba, a od 1995. sa suprugom osniva umjetničku agenciju „KOPART“, koja radi na predstavljanju hrvatskih umjetnika, kao i umjetnika iz susjednih zemalja.

Stranice