Izbori

Rješenje o određivanju biračkog mjesta za provedbu izbora za članove vijeća/predstavnike nacionalnih manjina

23.04.2019

Na osnovi članka 51. Zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina („Narodne novine“, broj 25/19), Gradsko izborno povjerenstvo Grada Kastva donijelo je rješenje o određivanju biračkog mjesta.

Objava pravovaljanih lista kandidata, zbirnih lista i Odluke o neodržavanju izbora

16.04.2019

U skladu s člankom 20. stavkom 4. i člankom 21. Zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Kastva objavljuje:

- pravovaljano predložene liste kandidata za članove vijeća nacionalnih manjina i zbirnu listu kandidata

– pravovaljano predložene kandidature za predstavnike nacionalnih manjina i zbirnu listu kandidatura.

- Odluku o neodržavanju izbora za predstavnika talijanske nacionalne manjine u Gradu Kastvu

Obavijest o dežurstvu izbornog povjerenstva Grada Kastva

5.04.2019

U svezi provedbe izbora članova vijeća nacionalnih manjina i izbora predstavnika nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koji će se održati u nedjelju 05. svibnja 2019.daje se uputa o rokovima za zaprimanje lista kandidata i kandidatura, mogućnosti ovjere očitovanja o prihvaćanju kandidature te dežurstvu izbornog povjerenstva.

Priopćenje o izborima članova vijeća nacionalnih manjina i o izborima predstavnika nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave

3.04.2019

Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 28. ožujka 2019., o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 28. ožujka 2019., o raspisivanju izbora za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, raspisani su izbori članova vijeća nacionalnih manjinai izbori predstavnika nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Odluke Vlade Republike Hrvatske stupaju na snagu 3. travnja 2019.

Stranice