Manifestacije

Kastav aktiv / 13. ocjenjivački susret vinara Kastavštine

4.04.2018

Pozivamo Vas da prvi travanjski vikend rezervirate za uživanje u društvu ljubitelja biciklizma, pješačenja i degustacije vina u Kastvu. U okviru vikenda 7. i 8. travnja, pod nazivom „Kastav Aktiv“, održat će se rekreativna Kastavska biciklijada uz poziv na proljetni đir po Loze i Lužine. U nedjelju 8. travnja, nakon vođene šetnje kastavskim šumama Loza i Lužina, po povratku slijedi uživanje u eno i gastro delicijama koje nudi 13-ti po redu „Ocjenjivački susret vinara Kastavštine“ - manifestacija koja tradicionalno privlači veliki broj ljubitelja dobra kapljice. Svečano proglašenje najboljih kastavskih vina počinje u 15,00 sati ispred Gradske lože te potom degustacija najbolje ocjenjenih vina na Fortici.

17. Zeleni Kastav i ciklus predavanja "Hranom u budućnost"

12.03.2018

U ponedjeljak 12. ožujka 2018. godine u vremenu od 16 do 19 sati u prostoru zone Školske sportske dvorane Kastav održat će se "17. Zeleni Kastav" - sajam ekološke, biodinamčke i organske hrane.

U sklopu sajma "Zeleni Kastav" i ciklusa predavanja "Hranom u budućnost" pozivamo Vas na zanimljivo predavanje Nenada Maljkovića "Milo za drago" - kružna ekonomija, a koje će se održati istoga dana u 18,00 sati u Vijećnici Grada Kastva. Ulaz je slobodan.

 

Pusni gradonačelnik preuzeo ključeve Grada

19.01.2018

Na Antonjskom rogu održanom u srijedu 17. siječnja, na Fortici u Kastvu, aktualni gradonačelnik Matej Mostarac ključeve Grada Kastva predao je novom pusnom gradonačelniku Daliboru Rubeša iz Pusnog odbora Rubeši. Prije primopredaje ključeva, tradicionalnim je zvukom antonjskog roga najavljen početak Pusta 2018. i nova maškarana vlast u gradu Kastvu te početak „petog godišnjeg doba“.

Tradicionalno druženje i podjela bakalara na Badnjak

27.12.2017

Na Badnjak 24. prosinca već tradicionalno je u organizaciji Grada Kastva održana podjela toploga bakalara uz druženje s građanima Grada Kastva, ovoga puta u ambijentu kastavske Fortice. Sunčano vrijeme, besplatna hrana i piće te glazbeni program okupili su veliki broj građana i posjetitelja, a sve okupljene pozdravio je gradonačelnik Grada Kastva uz dobre želje za predstojeće blagdane i Novu godinu.

Stranice