Manifestacije

Predstavljeno XXIII. izdanje Zbornika Kastavštine

3.10.2019

Povodom 140. godišnjice rođenja akademika Milana Marjanovića, u Gradskoj vijećnici Grada Kastva, održana je promocija XXIII. izdanja Zbornika Kastavštine posvećenog Milanu Marjanoviću, projekcija filma Milana Marjanovića: „Indijanci za spomenik za Chicago 1926. – 1928.“ i otvorenje izložbe „Čudesni Milan Marjanović“, autora Ervina Dubrovića, u Galeriji sv. Trojice.

Kastavski Dan sporta

3.10.2019

U ponedjeljak, 30. rujna, održana je cjelodnevna manifestacija „KASTAVSKI DAN SPORTA“ s ciljem poticanja djece i mladih na sport i sportske aktivnosti. Program je započeo u jutarnjim satima na prostorima stare gradske jezgre i škole gdje su se igrale zaboravljene dječje igre: preskakivanje lastika, igra sa špekulama, školica... Poslijepodne, na terasi Školske sportske dvorane „Matija Katalinić“, predstavile su se sportske udruge s područja grada Kastva.

Čak 90 natjecatelja na IV. ČA-čitalnici

3.10.2019

Uspješno je održano četvrto izdanje ČA-čitalnice, natjecanja u interpretativnom čitanju proznih književnih i neknjiževnih tekstova na čakavskom narječju. Ovog puta natjecalo se čak 90 natjecatelja u kategorijama mlađih učenika, starijih učenika, te odraslih. Tema ovogodišnje ČA-čitalnice je – On – pa su se čitali tekstovi koji govore o ocu, nonotu, bratu, susedu, otroku, fantine, kompanjonu, delavcu, bekaru, bačvaru, muzikantu...

Ponovljeni poziv za sudjelovanje na IV. ČA–čitalnici

29.08.2019

S radošću vas pozivamo na IV. ČA-čitalnicu, natjecanje u interpretativnom čitanju proznih tekstova na čakavskom narječju. Prijave za natjecanje primaju se do 18. rujna 2019. godine. Ča-čitalnica održava se uz financijsku potporu Grada Kastva i Primorsko-goranske županije te podršku Rijeka 2020 - EPK.

Poziv na prijavu - IV. ČA–čitalnica

12.06.2019

S radošću vas pozivamo na četvrtu ČA-čitalnicu, natjecanje u interpretativnom čitanju proznih tekstova na čakavskom narječju. Prijave za natjecanje primaju se do 18. rujna 2019. godine. Ča-čitalnica održava se uz financijsku potporu Grada Kastva i Primorsko-goranske županije te podršku Rijeka 2020 - EPK.

Stranice