ODRŽAN NOVOGODIŠNJI KONCERT SPINČIĆEVE MUZIKE

Glazbeno društvo Spinčići iz Kastva ili popularnije Spinčićeva muzika prema već dugogodišnjoj tradiciji prigodnim Novoletnim koncertom zaželjela je svim svojim poklonicima sretne blagdane i uspješnu novu 2014. godinu.

U 2013. godini glazbenici iz Spinčića realizirali su bogat program nastupa na karnevalskim događanjima, lokalnim svečanostima, mnogih festivalima i susretima, događanjima po turističkim mjestima pa do ovih blagdanskih koncerata. Glazbenicima će u posebnom sjećanju ostati prvo gostovanje glazbe u Francuskoj, gdje su nastupali na glazbenim svečanostima u gradićima Gornje Normandije - Bruay la Buissiere iGournay en Bray, te posjetili Pariz.

Kao uvod u koncert, koji je održan u Školskoj sportskoj dvorani Kastav s dvije božićne skladbe predstavili su se učenici Interne glazbene škole Društva, čiju je izvedbu mnogobrojna publika ispratila velikim pljeskom.

Puhački orkestar GD Spinčići svoj nastup otvorio je skladbom Amadeus Favorites u kojoj je na moderan način obrađena glazba po mnogima najgenijalnijeg skladatelja u povijeti glazbe Wolfanga Amadeusa Mozarta. Splet poznatih valcera ukomponiranih u skladbu 5 min s Johannom Straussom, odlično se uklopio u blagdansko raspoloženje i već na početku izazvao posebno oduševljenje publike.

Dio programa bio je posvećen filmskoj glazbi. Publika je uživala u glazbenim temama iz filmova o Zorou i James Bondu, te poznatih vestern filmova za koje je glazbu skladao originalni Ennio Morricone.

Solističkim izvedbama predstavili su se učenik šestog razreda Osnovne glazbene škole I. M. Ronjgov u Rijeci Matej Mijalić na violini, te klarinetist Spinčićeve muzike Arian Skoki.

Grobnička pjevačka nada Daniel Šimek otpjevao je pjesmu Materina pokrivača s kojom je na ovogodišnjoj Grobničkoj skali osvojio 2. mjesto po glasovima publike. Uz pratnju Spinčićeve muzike maestralno je izveo pjesmu Mirno spavaj ružo moja koja je izvedena u čast preminulom Vinku Coci, koji je 2004.godine bio gost Novoletnega koncerta Spinčićeve muzike.

Prve Riječke mažoretkinje s kojima Glazba Spinčići dugo godina uspješno surađuje svojim šarmom i plesom, uz pratnju orkestra, upotpunile su ovogodišnji blagdanski koncert glazbenika iz Spinčića.

Po užance, kako bi rekli Kastavci, i ovaj Novoletni koncert završio je izvedbom poznatog Radetzky Marsha Johanna Straussa oca, uz dugotrajan pljesak publike.

Puhačkim orkestrom GD Spinčići ravnao je dirigent Goran Prša, a program je u svom stilu vodio poznati voditelj Joso Krmpotić.

U okviru koncerta dodjeljene su nagrade obljetničarima – za 35 godina članstva u glazbi Ranku Vlahu i Oliveru Grbcu,za 25 godina Lauri Rubeša, Ninu Sinčiću, Zoranu i Robertu Butorcu, za 15 godina Tanji Grbac, te nagrade za Moj prvi nastup klarinetistima Antoniu Afriću i Teu Stipančiću i trubaču Renatu Kinkeli.