Kastavski osnovci uklonili 16 opasnih mina

Dana 22. travnja 2014. godine ispred Područne škole u Širokoj Kuli održana je svečanost predaje Potvrde o razminiranosti i otvorenje igrališta za djecu. Potvrda je uručena generatorima ove vrijedne akcije ravnateljici Sandri Krpan i učenicima Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva. Prisustvovali su zajedno s predstavnicima prijateljskih škola koje su im pomogle u akciji uz pratnju gradonačelnika Kastva Ivicu Lukanovića.
Svečanosti su također nazočili domaćini gradonačelnik Gospića Petar Krmpotića i zamjenica župana Ličko-senjske županije Ivana Tomaš, Nj.E. Kenneth Merten, američki veleposlanik u Republici Hrvatskoj sa suradnicima, Andrej Golub predstavnik ITF Enhancing Human Security, ravnateljica Ureda za razminiranje Dijana Pleština, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Miljenko Vahtarić sa suradnicima, Rober Markt, Izvršni predsjednik HCK, Vlado Brkljačić, ravnatelj GDCK Gospić. 
Nakon kratkih obraćanja visokih uzvanika i predaje certifikata o razminiranosti područja i zahvalnica donatorima za izgradnju dječjeg igrališta, događaj je usmjeren na djecu za koju je odigrana četrdesetominutna zabavno edukativna predstava sa songovima „ Bembo i prijatelji protiv mina“. U predstavi su sudjelovali poznati glumac Kristijan Ugrin, pjavačica Ivana Mazurkijević, pantomimičar Slaven Juriša i plesačica Ivana Pavlović. Nakon predstave učenici OŠ Milan Brozović te učenici domaćini iz OŠ dr. Franjo Tuđman iz Ličkog Osika i Područne škole Široka Kula održali su kratki prigodni program.