Jelenina 2014 - najava za 20. svibnja

U sklopu manifestacije „JELENINA 2014.“, u organizaciji Grada Kastva i TZ grada Kastva, u utorak 20. svibnja održat će se mnogo zanimljivih događanja: 
Od 8 do 11 sati  u Osnovnoj školi „Milan Brozović“ Kastav, djeca iz engleske skupine Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ Kastav i škole stranih jezika „Kastav Euroway“  pripremati će Kastafsku rušnju – Kastav brunch, spoj tradicionalnih kastavskih i britanskih zalogaja koje će biti moguće kušati.
U 17 sati škola stranih jezika „Kastav Euroway“ prezentirati će Cookaway, knjižicu recepata englesko–hrvatskih delicija na engleskom jeziku popraćenu kratkim jezičnim vježbama. Radi se o cjelogodišnjem projektu u kojem je objedinjeno učenje engleskog jezika kroz gastronomsku kulturu britanskog serviranja „engleskog čaja“ i nekih domaćih kastavskih delicija. Cookaway knjižicu recepata osmislila je Cipmann ekipa – Nina Raimann, dugogodišnja polaznica „Kastav Euroway“-a i Martina Čip. Tekst za skeč napisala je, također bivša učenica, Tanja Badanjak. Nakon prezentacije Cookawaya, u kastavskoj Loži, biti će serviran engleski čaj i kolači koje su pripremile Euroway mame, none, tete i prijatelji.
U 19 sati u Gradskoj vijećnici održati će se predavanje Ranka Tadića, dipl.ing.agr., Zadruga Agri Bio Cert (ovlašteno kontrolno tijelo za provođenje stručne kontrole i certifikacije u području ekološke proizvodnje) & Udruga Eko Liburnia:„Zdravlje ili otrovi u vašem tanjuru – u čemu je bit ekološke  proizvodnje i potrošnje hrane?“