OTVOREN ČETVRTI NATJEČAJ U OKVIRU PROGRAMA PODRŠKE POLITIKAMA ZA PRIMJENU INFORMACIJSKIH I KOMUNIKACIJSKIH TEHNOLOGIJA (ICT POLICY SUPPORT PROGRAMME - ICT PSP)

Program ICT PSP je namijenjen razvoju tržišta za inovativna informacijsko komunikacijsko tehnološka (ICT) rješenja u području od javnog interesa. Program nudi mogućnosti za inovativne SMEs u ICT sektoru i za SMEs koje mogu ostvariti bolje korištenje ICT-a za unapređenje svojih proizvoda, usluga i poslovnih procesa.

Tko se može prijaviti?
Sve pravne osobe iz zemalja članica EU i pridruženih zemalja koje su prihvatile Memorandum o razumijevanju za sudjelovanje u programu ICT PSP (Island, Lihtenštajn, Norveška, Hrvatska, Turska i Srbija).

Vrste projekata:
- Projekti tipa A imaju za cilj uspostaviti informacijski servis u nekoliko zemalja članica Europske unije i pridruženih zemalja.
- Projekti tipa B imaju za cilj potaknuti primjenu inovativnih usluga od javnog interesa koje se temelje na ICT-u, a mogu se koristiti na nacionalnoj i regionalnoj razini.
- Tematske mreže imaju za cilj povezati relevantne dionike i stručnjake koji će dati podršku razvoju informacijskog društva korištenjem ICT-a.
- Mreže najbolje prakse promoviraju prihvaćanje standarda i specifikacija za stvaranje veće dostupnosti i primjenjivosti Europskih digitalnih knjižnica.

Sveukupni predviđeni proračun za 2010. iznosi 116,050 M€.

Rok za prijavu projekata: 01.06.2010. u 17h (prema lokalnom vremenu u Brussels-u).

Natječajnu dokumentaciju i sve ostale informacije možete pronaći na službenim web stanicama Europske Komisije