ODRŽANE AKTIVNOSTI U OKVIRU AKCIJE "VOLIM HRVATSKU 2010", ODNOSNO "VOLIM HRVATSKU - VOLIM KASTAV"

U okviru akcije «Volim Hrvatsku 2010.», odnosno akcije «Volim Hrvatsku — volim Kastav» Turističke zajednice grada Kastva, organizirale su se slijedeće aktivnosti:

  • «Više cvijeća, manje smeća» - u ovoj akciji 16. travnja podijeljeno je oko tisuću sadnica cvijeća (ljetnica) stanovnicima stare gradske jezgre i svim privatnim iznajmljivačima na području Kastva, a sve sa ciljem što ljepšeg uređenja okućnica, balkona i prozora. Novčane nagrade za najljepše uređenu okućnicu, balkon i prozor dodijelit će se u listopadu.
  • Uređenje zelenih površina - na prilazu Kastvu iz pravca Belići u suradnji s Eko školom O.Š. «Milan Brozović» iz Kastva i komunalnim poduzećem «Bršjanovac» d.o.o. nastavilo se sa sadnjom sadnica cvijeća te sadnica oleandara.
  • «Lepči j svet z manje smet» - velika ekološka akcija Turističke zajednice grada Kastva u suradnji s Gradom Kastvom, Savjetom mladih Grada Kastva, Udrugom umirovljenika i starijih osoba Kastav, Udrugom Banina, Udurgom Borsa te predstavnicima brojnih sport skih i kulturnih društava, odbora, udruga, obrazovnih ustanova i institucija koje djeluju na području Grada Kastva kao i lokalnog stanovništva. U akciji se 8. svibnja sakupljao i otklanjao krupni i sitni otpad na šumskom putu Crekvina-Zvirić-Pavletići te uređivala oprema i staze šetnica u Lozi i Lužini. Otpad se sakupljao i na području Ćikovo-Žegoti. Nakon akcije za sve sudionike organizirana je okrjepa ispod Gradske Lože.