Predani ključevi pusnom gradonačelniku

Uz zvuke antonjskog roga i predaje ključeva od strane gradonačelnika Ivice Lukanovića šefu Pusnog odbora Jurčići Robertu Mavaru započeo je pust u Kastvu.

Na Antonju, 17.01.2011. kao uvod u pusna događanja Glazbeno društvo "Spinčići" glazbom je ugrijalo sve nazočne, nakon čega je uslijedilo predstavljanje pusnih odbora. Članovi četiri pusna odbora, predstavili su svaki svoga pusta, Jurčići — Remetinčića, Rubeši — Petešića, Trinajstići — Mladen Nagrgljenović te Spinčići — Pusta Žesu.

Nakon predstavljanja pusnih odbora, dodijeljene su nagrade Zlatna broskva. Zlatnu broskvu za lanjsku pusnu sezonu zaslužili su Hopsići OŠ Milana Brozovića za najbolje maškare, meštar Spinčićeve kumpanije Korado Vozila za najboljeg meštra, te Edo Poropat za glavnog roga kastafskega pusta, dok je redovitim kastavskim gostima Škoromatima iz Podgrada uručena fotografija za uspomenu.

 

Po završetku dodjele diploma Zlatne broskve uslijedila je predaja ključeva Grada Kastva u ruke pusnog gradonačelnika pusnog odbora Spinčići, te je tim činom i službeno započeo Pust 2011. u Kastvu. 

 

U gradskoj Loži otvorena je izložba Saše Jantoleka s fotografijama lanjskih pusteva od Kastva do Sv. Jelene, a do 29. siječnja može se razgledati u Atelieru Lokvina. Program su upotpunili Spinčićeva muzika i učenici OŠ Milana Brozovića, dok su udruga Belica i Crveni križ dijelili kuhano vino i čaj.

 

Nakon predaje ključeva grada veselo društvo preselilo se na zabavu u Šporovu jamu

 

Pridružite se pusnim novotarijama u Kastvu!

 

Predaja ključeva                    Jurčići - Kanader                   Trinajstići - pust

 

Rubeši - pust                         Spinčići - pust                      Spinčići - snježni top

 

Jurčići - pust