"Preko trnja do zvijezda", nedjelja 24.07.2011. na Crekvini u 21.00h

20. Kastavsko kulturno leto u dramskom programu predstavlja:

Teatar Exit  i dalje u gostima

“Preko Trnja do Zvijezde”....u nedjelju, 24.srpnja na Crekvini, u 21h<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

S gitarama u rukama, Nataša Janjić i <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Ivan Glowatzky kao Helena i Robi, nakon prvog susreta i mnogo vina, pričaju i pjevaju priču svoga života, i o jednom izgubljenom vikendu punom ljubavi, seksa, boli i strahova.

Imaju li išta zajedničko?

Što im je noć donijela?

Imaju li snage za promjene?

 

Podne je u Zagrebu.
Ispred crkve Sv. Marka. HELENA odjevena u dražesnu haljinu. Oslonjena rukom o zid crkve povraća do besvijesti. Ona nije sentimentalna žena, ona je odvjetnica, specijalizirana za razvode. Igra žestoko, živi žestoko.
Nešto dalje je i ROBI. Vrata banke mu se zatvaraju pred nosom. On luđački udara po njima. U ruci mu plastična vrećica sa sto somova u kešu. On je sitni kriminalac, specijaliziran za nevolje. Ništa više.
Vratimo malo film unatrag.
Noć prije Helena i Robi su se upoznali u baru. I butelja tu, butelja tamo…I…Znaš ono kad je seks stvarno dobar? Kad zaboraviš tko si i sve se jednostavno stopi u toplo klupko nepoznate kože.
Nakon svitanja, jutro donosi gomilu pitanja.
Jer kad imaš 35 zadnji ti je čas. Zadnji čas za provjeru imaš li hrabrosti vratiti se svojim snovima. Ili od njih konačno odustati.

 

Više na www.kkl.hr